EGIPTE
Internacional 01/02/2011

L'eufòria regna a la plaça Tahrir

Més d'un milió de persones es concentren al centre de la capital egípcia per reclamar que Mubàrak deixi el poder, en la protesta més massiva fins ara

Carme Colomina
1 min
Egipte munió

Enviada especial al Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } “Fora Mubàrak” és la consigna més repetida a la manifestació multitudinària que ha començat aquest matí a la plaça Tahrir, al centre de la capital egípcia. Segons ha informat la cadena de televisió qatariana Al-Jazira, més d'un milió de persones s'ha concentrat en aquest espai públic i els carrers del voltant per reclamar al president egipci que deixi el poder, al qual va accedir el 1981. De fet, la marxa d'avui pretén ser la més massiva des que van començar les protestes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la marxa predominen dos sentiments: l'eufòria per l'alta participació i la sensació que avui ha de passar alguna cosa, que avui és el moment perquè es produeixi el canvi de règim.

Per accedir a la plaça Tahrir s'han de passar fins a cinc controls de seguretat, per evitar que s'infiltrin membres de les forces de seguretat que puguin alterar el curs de la protesta. Dos d'aquests controls els ha establert l'exèrcit, que ahir ja va anunciar que no farà servir la violència contra els manifestants i que les seves demandes són legítimes. "La llibertat d'expressió està garantida per a tothom", segons les paraules d'un portaveu militar just un dia abans de les manifestacions convocades a diferents ciutats egípcies per reclamar el canvi de règim. L'organització de la protesta s'encarrega de tres controls més.

Tot i el toc de queda, milers de persones van romandre ahir concentrades a la plaça Tahrir, al centre del Caire. Mubàrak va demanar ahir al seu vicepresident que obrís converses amb l'oposició.

stats