Holanda
Internacional 24/08/2011

L'exgeneral serbi Goran Hadzic es declara no culpable davant del TPI

L'Haia acusa l'antic líder dels serbis de Croàcia de diversos crims de guerra durant el conflicte dels Balcans

Efe
1 min
L'exgeneral Goran Hadzic a l'Haia

L'HaiaL'exgeneral serbi Goran Hadzic s'ha declarat avui no culpable dels càrrecs de crims de guerra i contra la humanitat de què se l'acusa, cosa que permet al Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII) començar a preparar el judici.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una vista que ha durat poc més de deu minuts, Hadzic, de 52 anys, no ha acceptat que se li llegís tota l'acusació –tot i tenir-hi dret– i ha col·laborat amb els magistrats, que han tancat la sessió després de comentar que en breu s'anunciarà la data de la primera audiència preparatòria del judici.

Tal i com estava previst, el lletrat Zoran Zivanovic –que el 28 de juliol va ser assignat com a nou advocat d'ofici en substitució del serbi Vladimir Petrovic– ha representat a l'antic líder dels serbis de Croàcia. Així serà fins que la secretaria li designi un defensor permanent. El TPII ha sol·licitat i se li ha concedit una pròrroga fins el 23 de setembre per decidir l'advocat permanent de Hadzic.

La secretaria necessita més temps perquè Hadzic ha escollit un lletrat que no està en el llistat dels pressupostos del tribunal i vol revisar el currículum de l'advocat. Hadzic també ha sol·licitat que la seva defensa sigui finançada amb fons del TPII, al·legant la falta de mitjans propis per pagar el seu representant.

El TPI acusa l'antic líder dels serbis de Croàcia de la "persecució per motius polítics, racials o religiosos" de milers de persones a Croàcia durant la guerra dels Balcans, i també de diversos crims de guerra.

stats