Internacional 24/08/2011

“Donaré la gorra al meu pare com a regal, perquè ha patit molt per culpa de Gaddafi i les seves polítiques”

Un rebel explica la sensació de satisfacció en entrar a l'habitació de Gaddafi. Com a tribut, s'ha emportat la gorra del dictador

Redacció
1 min

Barcelona“He entrat a la cambra i he dit: 'Déu meu, sóc a l'habitació de Gaddafi, Déu meu!' I després he vist aquesta gorra!”. Així és com expressa un rebel libi l'alegria d'haver pogut accedir a l'interior del complex residencial del coronel, a Trípoli. “Donaré la gorra al meu pare com a regal, perquè ha patit molt per culpa de Gaddafi i de les seves polítiques”, explica el rebel, que no pot contenir l'emoció que sent després de quatre mesos confinat a les muntanyes i combatent les tropes gaddafistes des de diversos punts de Líbia. “Estic content pels libis, per la gent que ha patit molt durant aquests 42 anys”. El rebel aprofita la connexió en directe a través d'Sky News per agrair tots els països que han estat al costat del poble libi i els han ofert ajuda, i alhora ha lamentat dels amics que han mort lluitant al costat seu: “M'agradaria que ells haguessin pogut ser amb mi en aquest moment, però probablement Déu els estimi més perquè ja són al costat seu”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El rebel fa una crida a “oblidar el passat” i insta tots els libis a “treballar junts” com a poble: “No ens hem de venjar de les persones que han donat suport a Gaddafi fins a l'últim moment; ens hem d'agafar les mans i tornar a començar”.

stats