Libèria dóna ordres de disparar contra els que traspassin la frontera de nit

L'OMS eleva les víctimes mortals d'Ebola a 1.350

L'exèrcit de Libèria ha donat l'ordre de disparar contra qualsevol que traspassi la seva frontera des de Sierra Leone "aprofitant la foscor de la nit". La setmana passada la presidenta, Ellen Johnson-Sirleaf, va decretar el toc de queda entre les nou del vespre i les sis de la matinada.

Segons publica el The Daily Observer, l'ordre de disparar contra qui violi el mandat de la presidenta liberiana, Ellen Johnson-Sirleaf, és una resposta per intentar aturar l'avanç del brot de l'epidèmia de l'Ebola, que, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ja ha matat 1.350 persones a Libèria, Sierra Leone, Guinea i Nigèria.

La policia de Monròvia, la capital de Libèria, ha utilitzat gasos lacrimògens aquest dimecres per dispersar una multitud que llançava pedres i que intentava abandonar un barri que ha estat posat sota quarantena pel brot de l'Ebola. Segons els testimonis no hi ha hagut ferits.

No s'han produït ferits a l'aldarull que, segons els testimonis, ha començat quan les forces de seguretat han bloquejat els carrers que porten al barri aquest dimecres amb taules, cadires i filferro espinós. Els residents han assegurat que no havien rebut cap advertència del bloqueig, la qual cosa els ha impedit anar a treballar o comprar aliments.

"Simplement ens ho hem trobat aquest matí. Sortíem i no podíem anar enlloc", ha explicat a Reuters Alpha Barry, de 45 anys, que treballa com a canvista. "No tinc menjar i estem espantats", ha afegit aquest resident, que procedeix de Guinea i té quatre fills menors de 13 anys.

Una multitud va saquejar un centre d'acollida temporal de West Point per a presumptes casos d'Ebola el cap de setmana, facilitant que 17 dels pacients fugissin. Els 17 han estat localitzats i estan rebent tractament en un altre centre, segons ha informat el Govern central.