GUERRA LÍBIA
Internacional 19/05/2011

SETEM denuncia que Banc Sabadell i set entitats espanyoles més han finançat bombes usades per Gaddafi

Els activistes creuen que els clients dels bancs tenen dret a saber què fan amb els seus diners. Per això amb l'informe "Negocis bruts..." detallen les activitats de diverses entitats

Redacció
1 min
Acció de SETEM davant d'una seu de Banc Sabadell

BarcelonaLa federació d'ONGs SETEM denuncia amb la campanya "Banca Limpia.com: som clients, no còmplices" que la fabricació de les bombes de dispersió utilitzades per Gaddafi per bombardejar Misrata, a Líbia, va ser finançada per vuit entitats bancàries espanyoles: Banc Sabadell, La Caixa, Banco Popular, Ibercaja, Bankinter, Caja Mediterráneo, Caja España i Cajalón.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Són dades extretes de l'informe "Negocis bruts. Bancs espanyols que financen armes controvertides", que SETEM ha presentat avui de manera simbòlica davant d'una seu del Banc Sabadell, a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Concretament, i segons l'informe, va ser l'empresa espanyola Instalaza la que l'any 2007 va fabricar les bombes de dispersió MAT-120 utilitzades per Gaddafi per castigar la ciutat de Misrata, a 210 km a l'est de la capital, les darreres setmanes.

Victor Maeso, coordinador de la campanya, considera que "els clients de Banc Sabadell haurien de saber què es fa amb els seus diners, per no fer-los còmplices de la seva activitat".

L'informe confirma també que, des de l'any 2006, 14 bancs espanyols estan implicats financerament en 19 de les principals empreses fabricants d'armes prohibides o controvertides, com ara mines antipersona, bombes de dispersió, químiques o biològiques i armament nuclear.

stats