Egipte
Internacional 12/11/2011

La Lliga Àrab expulsa Síria com a estat membre

El Líban i Iemen han votat en contra, Iraq s'ha abstingut i els 18 països restants han votat a favor. L'organització demana als seus estats membres que retirin els ambaixadors de Síria i anuncia sancions econòmiques i polítiques a Damasc

Agències
1 min

El CaireLa Lliga Àrab ha decidit expulsar Síria com a estat membre i ha anunciat que imposarà sancions econòmiques i polítiques a Damasc. En una reunió extraordinària a la seva seu d'El Caire, l'organització ha demanat als estats membres que retirin els seus ambaixadors del país i ha exigit a l'exèrcit de Baixar al-Assad que aturi la matança indiscriminada de civils.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Líban i el Iemen voten en contra

Dels 22 països que formen la Lliga Àrab, 18 han votat a favor; el Líban i el Iemen, en contra i Iraq s'ha abstingut. El primer ministre de Qatar, Sheikh Hamad Bin Jassim, ha anunciat que la suspensió serà efectiva el 16 de novembre. "Hem estat criticats per trigar massa en prendre aquesta decisió, però necessitàvem tenir una majoria per aprovar-la", ha concretat el representant de l'organització. La Lliga Àrab ha convocat els partits de l'oposició de Síria a una reunió per "acordar una visió unificada sobre el període de transició".

Pressió internacional

La decisió arriba l'endemà que l'ONG dels drets humans Human Rights Watch (HRW) presentés un informe on denunciava que el règim d'Al-Assad ha comès crims contra la humanitat a la província d'Homs, principal bastió de l'oposició. L'escalada de la violència en aquesta zona i la presència de militars desertors armats fan témer una guerra civil. L'ONU ha situat aquesta setmana la xifra de morts a tot el país en 3.500 des que les protestes contra el règim van començar ara fa 7 mesos.

stats