Internacional 09/02/2012

La Lliga Àrab pretén tornar a Síria

La missió es va suspendre després que els observadors acusessin Damasc de no cooperar. La Lliga Àrab demana el suport de l'ONU

Reuters
2 min

BarcelonaEl secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha dit aquest dimecres que el cap de la Lliga Àrab pretén reprendre la missió d'observadors internacionals a Síria. La missió es va suspendre després que els observadors acusessin Damasc de no cooperar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Nabil Elaraby ha demanat l'ajuda de l'ONU en una conversa per telèfon dimarts, segons ha dit el secretari general de les Nacions Unides als periodistes.

Elaraby ha proposat una missió d'observadors conjunta entre l'ONU i la Lliga Àrab, incloent-hi un enviat especial per Síria, per mirar d'aturar la dura repressió contra l'aixecament popular que ja fa 11 mesos que s'allarga i que ha deixat milers de morts, segons dades de Nacions Unides.

Ban ha dit que l'ONU està llesta per ajudar, però que encara no s'ha pres una decisió.

Elaraby "m'ha informat que pretén tornar a enviar a Síria la missió d'observadors de la Lliga Àrab i ha demanat ajuda de l'ONU", ha dit Ban.

L'enviament d'observadors és una de les mesures que estudia la comunitat internacional per aturar la matança de civils a Síria després que el cap de setmana Rússia i la Xina vetessin una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que pretenia condemnar la violència del règim de Baixar al-Assad.

Sobre el terreny, la situació a Síria continua sent crítica. Els tancs van començar a circular ahir pels carrers de Homs. Després de cinc dies de bombardejos, les forces del règim van instal·lar-se al centre de la ciutat, segons van denunciar activistes i vídeos difosos a la xarxa.

Almenys 50 persones van morir pels atacs durant tota la jornada, i un testimoni va informar de la mort de 18 nadons prematurs en un hospital després que les incubadores deixessin de funcionar.

stats