Síria
Internacional 27/11/2011

La Lliga Àrab imposa sancions econòmiques a Síria

L'organització decideix congelar els comptes bancaris del govern sirià als països àrabs i aturar també les transaccions comercials amb el país. Les sancions inclouen la suspensió dels vols a Síria

Agències
2 min
El secretari general de la Lliga Àrab, el qatarià Hamad Bin Jassem al-Tahni. AL-JAZIRA

El CaireEls ministres d'Exteriors de la Lliga Àrab han aprovat aquest diumenge sancions econòmiques contra Síria per aturar la repressió del règim contra els manifestants que demanen la caiguda del president Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les sancions contenen la congelació de transaccions comercials amb el govern sirià i dels comptes bancaris del govern als països àrabs. També inclouen la suspensió dels vols entre els països àrabs i Síria.

El primer ministre de Qatar, Hamad ben Jassem al-Thani, ha anunciat que l'organització ha arribat a l'acord en la seva reunió extraordinària celebrada a la seu del Caire.

Un bloqueig incomplet

Per aprovar les sancions la Lliga ha necessitat el suport de dos terços dels seus membres. Dels 22 països que formen part de l'organització, 19 hi han votat a favor. L'Iraq, el Líban i el Iemen hi han votat en contra.

Síria envia la meitat de les seves exportacions als seus països veïns, i rep un quart de les importacions d'aquests països. De totes maneres, dos dels països que hi fan frontera han anunciat que no bloquejaran les seves transaccions comercials amb Damasc. Iraq, a l'est, ha dit que li és impossible i el Líban, a l'oest, es nega a imposar les mesures.

Anteriors sancions

A principis de novembre la Lliga Àrab va suspendre Síria com a membre de l'organització. Damasc va denunciar la decisió i va alertar que les ingerències exteriors a Síria "poden desestabilitzar la regió". El ministre siri d'Afers Exteriors, Walid al-Muallem, ha acusat la Lliga d'intentar "internacionalitzar" el conflicte, i la televisió estatal síria ha titllat les sancions de "mesures sense precedent en contra del poble sirià".

La violència ha continuat aquest diumenge al país amb almenys 10 persones mortes. Les Nacions Unides situen la xifra de morts en 3.500 persones des que les protestes van començar al març.

stats