Internacional 12/12/2011

La Lliga Nord dóna per fet la caiguda de l'euro i assegura que crearà la seva pròpia moneda

El líder de la ultradreta independentista del nord d'Itàlia afirma que el nou govern tecnòcrata està format per "comunistes" i que Berlusconi ho avala

Efe
2 min

RomaEl líder del partit ultradretà Lliga Nord, Umberto Bossi, ha dit avui que la Padània, la zona geogràfica del nord d'Itàlia al voltant de la qual el partit defensa els seus postulats independentistes, encunyarà la seva pròpia moneda un cop que caigui l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al marge d'un congrés a Milà (nord d'Itàlia), Bossi va assegurar que per ara no hi ha cap aliança amb el seu antic soci de govern, l'exprimer ministre Silvio Berlusconi, ja que el Cavaliere està "amb els comunistes", en referència al suport que ha brindat al costat dels partits de centreesquerra a l'executiu tecnòcrata de Mario Monti.

Amb la situació actual de les finances italianes es demostra que "ha guanyat la Padània, Itàlia ha perdut i ara a Europa ningú no vol posar diners en un fons salva-Estats. Els alemanys adequadament no volen pagar els deutes d'Itàlia i de Grècia. Per tant, no es farà res", ha assenyalat Bossi, en declaracions que recullen els mitjans italians.

"No hi ha un fons que pugui salvar els Estats. Quan l'euro acabi, la Padània es farà la seva pròpia moneda. De cap manera pot tornar enrere, a la lira, per seguir mantenint a tots aquests canalles", ha afegit.

El líder de la Lliga Nord, que va afirmar que l'euro està "kaput", ha explicat que finalment no va mantenir la reunió amb el Cavaliere que l'ex-primer ministre havia anunciat dies enrere, ja que l'eix Bossi-Berlusconi "ara no existeix i cadascun és a casa seva".

"Berlusconi està amb els comunistes en aquest govern. Aquest no és temps d'aliances, sinó que és el moment d'esperar", ha comentat.

Bossi ha indicat a més que el president de la República, Giorgio Napolitano, haurà d'assumir la responsabilitat d'"haver dissolt un govern elegit democràticament i d'haver posat a un comissari vingut d'Europa i posat pels bancs", en referència a Monti.

El dirigent de la Lliga Nord, partit que ja va anunciar la reobertura del seu "propi parlament" després de la caiguda del govern de Berlusconi, va opinar que l'executiu tecnòcrata "se'n va en orris".

stats