REGNE UNIT
Internacional 14/08/2011

Els detinguts pels disturbis a Londres pugen a 1.400 i 808 ja han estat processats

A tota Anglaterra el número d'arrestats arriba als 1.900. Hi ha convocada una manifestació a Birmingham com a rebuig a la mort de tres persones durant els aldarulls

Agències/redacció
1 min

LondresEls detinguts pels disturbis de l'última setmana a Londres ja són 1.401, dels quals 808 han estat processats, la majoria d'ells per robatori, segons les últimes xifres oficials de la policia metropolitana. A tota Anglaterra el número d'arrestos arriba als 1.900 i, segons Scotland Yard, aquesta xifra podria augmentar fins a 3.000 gràcies a les noves identificacions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha seguit fent públiques imatges dels avalotadors i saquejadors gravades per les càmeres de seguretat i ha demanat als ciutadans que els ajudin a identificar els vàndals.

Els jutjats londinencs treballen sense descans aquest cap de setmana per seguir amb la presa de declaracions dels detinguts. Entre els arrestats que han de declarar hi ha dos dels processats per la mort de tres musulmans a Birmingham, que van ser atropellats quan patrullaven el seu barri i defensaven el seus comerços dels atacs del vàndals. Un dels perpetradors de l'atac contra les tres víctimes mortals és un menor de 17 anys, i un altre jove de 26 anys, que des d'aquest matí declaren davant els magistrats de Birmingham.

A Birmingham hi ha convocada una manifestació com a rebuig a la mort dels tres musulmans. Ahir els veïns de Tottenham es van manifestar en contra de l'onada de violència que ha sacsejat el país i van instar el govern a aprofundir en les causes que han originat l'esclat dels aldarulls.

stats