Londres i Washington alerten de les "interferències deliberades" en el recompte de Nigèria

Demà es proclamarà el guanyador dels comicis presidencials més contestats al país

El Regne Unit i els Estats Units han mostrat la seva preocupació per la possible manipulació durant el recompte de vots en les eleccions a Nigèria que s'han fet excepcionalment durant dos dies pels errors del sistema d'identificació dels electors.

En un comunicat conjunt els dos països assenyalen que hi ha indicis preocupants "d'interferència política deliberada" en el procés. Malgrat tot, tots dos països han coincidit amb l'ONU que els comicis se celebressin amb una alta participació. Des de Nacions Unides fins i tot s'han arribat a felicitar que Boko Haram no aconseguís "trasbalsar el procés electoral", encara que la violència jihadista es cobrés la vida de desenes de votants que van desafiar les crides a boicotejar les urnes.

Les autoritats locals confien poder donar aquesta tarda un avançament dels resultats però per conèixer el nom de qui serà el nou gestor del país més gran i potència econòmica de l'Àfrica caldrà esperar fins demà dimarts. Els comicis entre l'actual president, Goodluck Jonathan, i l'antic comandament militar, Muhammadu Buhari, són els més ajustats de la curta història democràtica de Nigèria.