Iran
Internacional 30/11/2011

Londres evacua els seus diplomàtics de l'Iran l'endemà de l'assalt a l'ambaixada

El Regne Unit ha decidit evacuar tots els seus diplomàtics de l'Iran l'endemà de l'atac per part d'un grup de manifestants a la seva ambaixada de Teheran que ha aixecat polèmica dins i fora del país

Agències
1 min
Els estudiants iranians assalten l'ambaixada britànica a Teheran EFE

BarcelonaEl govern britànic ha evacuat una part del seu personal diplomàtic –una vintena de persones– cap a Dubai en un vol regular, i la resta de personal de l'ambaixada sortiran de l'Iran les pròximes hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'operació es fa en col·laboració amb el ministeri iranià d'Afers Estrangers i de diverses ambaixades occidentals a Teheran, entre les quals, la de França, on els diplomàtics britànics han passat la nit després d'haver estat evacuats de l'edifici assaltat ahir per un grup de manifestants.

El règim dels aiatol·làs ha assegurat que ha detingut diverses persones en relació amb aquest atac a l'ambaixada britànica. Segons una agència de notícies, serien 12 estudiants del grup de 200 que van participar en els incidents.

L'assalt a l'ambaixada britànica va passar hores després que l'Iran decidís rebaixar al mínim les relacions diplomàtiques amb el Regne Unit com a resposta a les sancions imposades per aquest país arran de l'informe de l'ONU, que assegura que el règim iranià té "armes atòmiques".

stats