Publicitat
Publicitat

Libèria

L'oposició de Libèria denuncia frau i es retira dels comicis presidencials

Amb la meitat del vot recomptat, l'actual presidenta i Nobel de la Pau, Johnson-Sirleaf, encapçala l'escrutini amb un 45,4% dels vots. La segueixen Winston Tubman amb un 29,5% i l'antic senyor de la guerra, Prince Johnson, amb un 11,4%

L'oposició de Libèria s'ha retirat de la carrera presidencial després de denunciar "nombroses evidències de frau en un procés no democràtic". Els comicis es van celebrar el passat dimarts 11 i avui es fa el recompte de vots. Els darrers escrutinis indiquen que l'actual presidenta premi Nobel de la Pau, Ellen Johnson-Sirleaf, opta a la reelecció amb un 45,4% dels vots.

Entre els partits opositors que han decidit retirar-se del procés hi ha el Congrés pel Canvi Democràtic, liderat per Winston Tubman, a qui el recompte dóna un 29,5% dels vots, i la formació de l'antic senyor de la guerra Prince Johnson, d'Unió Nacional pel Progrés Democràtic, que havia sorprès tothom arribant a la tercera posició amb un 11,4% dels vots.

Els observadors internacionals que van controlar les votacions dimarts passat van destacar-ne el caràcter pacífic i l'alt nivell de participació registrat.

Etiquetes

Més continguts de