Síria
Internacional 26/05/2012

Els observadors de l'ONU a Síria denuncien la matança de més d'un centenar de civils a la ciutat d'al-Haula

Els cascos blaus diuen que hi ha 108 morts, entre ells almenys 32 nens. Desenes de persones han abandonat la ciutat, que divendres va viure multitudinàries manifestacions contra el règim d'Al-Assad

Agències
1 min

El CaireL'ofensiva del règim sirià sobre la ciutat d'al-Haula, a la província central de Homs, ha deixat almenys 108 morts, molts d'ells menors d'edat, segons han informat aquest dissabte els grups de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap de la missió de cascs blaus de l'Onu encarregats de supervisar l'alto al foc a Síria, el general Robert Mood, ha denunciat la "brutal tragèdia". "Aquest matí, els observadors militars i civils de l'ONU han anat a al-Haula i han comptat els cadàvers de 32 nens i més de 80 adults, la tragèdia és brutal", ha dit en un comunicat.

El grup d'activistes sobre el terreny dels Comitès de Coordinació Local diuen que els bombardeigs amb morter han donat pas a la intervenció terrestre dels 'shabiha' (milicians del règim), que han mort diverses famílies.

Fugir de la zona

En les darreres hores, desenes de residents del barri de Teldo, en aquesta mateixa ciutat, han deixat les seves cases i s'han desplaçat cap al camp després que les forces armades reprenguessin els trets.

Els Comitès diuen que la darrera acció del règim sobre al-Haula –que havia viscut grans manifestacions contra el president Baixar al-Assad el dia anterior– és una "senyal de la pèrdua d'autocontrol" del règim.

stats