L'ostatge japonès retingut per l'Estat Islàmic afirma que el seu company ha estat executat

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, condemna l'assassinat i afirma que "el Japó mai es doblegarà davant els terroristes"

El grup radical Estat Islàmic (EI) ha publicat un suposat àudio de l'ostatge japonès, Kenji Goto, en què afirma que el seu company de captiveri, Haruna Yukawa, ha estat executat pels jihadistes.

En un vídeo difós fa uns dies, EI va reclamar al govern del Japó un rescat de 200 milions de dòlars per la vida dels dos ostatges japonesos.

Kenji Goto Jogo era periodista, i Haruna Yukawa havia anat a Síria després de patir una crisi personal. Tots dos van ser capturats al mes d'agost.

En un tuit difós aquest dissabte per suposats simpatitzants de l'EI l'autenticitat del qual encara no s'ha pogut confirmar, apareix una fotografia de Kenjo Goto amb una foto  de Haruna Yukawa, presumptament degollat, amb l'àudio.

Durant l' al·locució, que, segons l'EI, ha rebut el govern japonès, el periodista segrestat explica en anglès que el que ensenya és una fotografia de Haruna Yukawa "assassinat a la terra del califat islàmic".

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha assegurat que "el Japó mai es doblegarà davant els terroristes " després de la publicació d'aquest  àudio d' Estat Islàmic.

"El Japó seguirà contribuint a la lluita de la comunitat internacional en favor de la pau i en contra del terrorisme", ha afegit Abe en una compareixença davant els mitjans després d'una reunió d'urgència de membres del govern japonès convocada per la publicació de l'enregistrament.

Més continguts de