Internacional 18/01/2012

Louisiana vol prohibir el pijama en públic

Un jove es va baixar els pantalons per ensenyar els genitals i ha provocat que el comissari del seu poble vulgui prohibir aquest peça de roba fora de les llars

Ara
2 min

BarcelonaUna ordenança vol prohibir portar els pantalons del pijama en públic després d'un incident en un establiment de l'empesa Walmart, que segons el Shreveport Times ha ofès als oficials de policia i clients.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El comissari Michael Williams, que ara promou aquesta ordenança, diu que un home d'entre un grup de joves vestits amb pantalons de pijama va mostrar les seves parts íntimes, cosa que ha incitat la idea de la prohibició.

"Si no pots portar pijama pel passeig marítim o al palau de justícia, per què sí que pots en un restaurant o en altres llocs públics?", es va preguntar Williams al Times. També va deixar anar que, així, en el futur "només quedaria la roba interior".

Tot i això, hi ha alguns residents que estan molestos per la idea de prohibir pijames en públic. Tracy Carter, un resident de Shreveport, explica que ella i els seus tres fills petits solen utilitzar pijames en públic sovint. "Puc sortir del llit i anar a la botiga", assegura. "Tinc un nen de 3 anys d'edat, un nen de 5 anys i un nen de 12 anys", argumenta Carter.

Què és un pijama?

Aquest és el problema més gran dels que presenta la possible ordenança. Williams insisteix que una possible solució consisteix en especificar-ho en els articles que es venen en la secció de roba per dormir dels grans magatzems. A més, també ha suggerit que els infractors d'aquesta norma facin un servei comunitari abans que estar-se a la presó.

La ciutat de Shreveport ja va instituir una norma per no portar els pantalons caiguts, cosa que va provocar 31 citacions de delicte menor per als vilatans amb pantalons molt baixos duran el 2011, segons el portaveu policial Bill Goodin.

stats