Internacional 17/11/2011

Lula s'anticipa als efectes de la quimioteràpia

La dona de l'expresident li rapa el cap i li afaita la barba avançant-se als efectes del càncer de laringe pel qual s'està sotmetent a quimioteràpia

Efe
1 min
Luiz Ignacio Lula da Silva, a la seva casa de San Bernardo (Sao Paulo)

Sao PauloL'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva s'ha afaitat la barba i el cap anticipant-se a la caiguda del cabell que patirà com a conseqüència de la quimioteràpia que va iniciar el passat 31 d'octubre contra un càncer de laringe, segons informa l'institut que porta el seu nom.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exmandatari va decidir que fos la seva esposa Marisa Leticia qui li tallés el cabell i l'afaités.

A Lula, de 66 anys, li va ser diagnosticat el passat 29 d'octubre un càncer a la laringe i, al dia següent, va començar el tractament amb quimioteràpia a l'Hospital Sirià Libanès de Sao Paulo, el mateix on se li va descobrir la malaltia.

L'expresident va romandre només unes hores a l'hospital i després es va recloure al seu apartament a Sao Bernardo do Campo, ciutat veïna a Sao Paulo, on ha continuat amb el tractament.

El cas de Dilma

En la seva residència, Lula ha rebut des de llavors la visita de diversos polítics brasilers, entre ells la presidenta Dilma Rousseff, la seva successora.

Rousseff, que també es va tractar d'un càncer limfàtic al centre Sirià Libanès, quan encara era ministra de Lula al 2009, el va visitar el passat 10 de novembre i després va afirmar que l'expresident "està molt bé". Rousseff va estar acompanyada en aquesta ocasió pel ministre de Salut, Alexandre Padilha.

L'equip mèdic va descartar realitzar una cirurgia per l'estadi intermedi del tumor i ha considerat que la probabilitat de cura és alta, ja que el càncer està localitzat i no s'ha registrat metàstasi.

stats