Macron anuncia una prima de 300 euros als policies que van frenar els "armilles grogues "

El sindicat de policies ha convocat mobilitzacions per denunciar "l'excés de càrrega de treball"

El govern francès ha anunciat aquest dimarts que pagarà una prima de 300 euros a les forces policials que es van mobilitzar per garantir l'ordre i frenar les protestes dels "armilles grogues" durant els últims cinc caps de setmana als carrers de França.

La notícia arriba un dia abans de les mobilitzacions de la policia francesa previstes per a demà, una jornada marcada pels serveis mínims i les protestes a les comissaries. Els sindicats de les forces de l'ordre volen denunciar "l'excés de càrrega que han suportat aquests últims mesos" arran de les protestes i accions dels "armilles grogues". La principal reivindicació va lligada a les dificultats que han hagut d'afrontar aquestes últimes setmanes i l'excés de càrrega de treball.

Macron invertirà un total de 33,3 milions d'euros a pagar aquesta comissió. Almenys 111.000 agents de la policia, gendarmes i militars rebran aquesta paga, que s'ha aprovat a l'Assemblea Nacional francesa.

Aquests últims cinc dissabtes les manifestacions dels "armilles grogues" han obligat a fer una gran desplegament de la policia a moltes ciutats franceses, sobretot a París. Les protestes i les accions dels manifestants han provocat destrosses de mobiliari urbà. Al marge de les protestes més multitudinàries els caps de setmana, els "armilles grogues" han mantingut bloquejades les rotondes, els peatges i els centres comercials, que també han requerit la presència de les forces de l'ordre.

A tot això també s'hi ha afegit el dispositiu antiterrorista que va decretar el govern després de l'atemptat terrorista al mercat nadalenc d'Estrasburg l'onze de desembre, on van perdre la vida cinc persones.