Macron assumeix els errors del seu exguardaespatlles i demana mirar endavant

La policia entra a la seu de presidència i registra el despatx d'Alexandre Benalle

El president francès, Emmanuel Macron, va trencar dimarts a la nit el seu silenci sobre l’escàndol del seu guardaespatlles. Va ser en un sopar amb diputats del seu partit, als quals va dir: “Jo en tinc la culpa. Si busquen algun responsable, l’únic responsable soc jo i només jo ”.

Macron va començar amb una broma sobre els rumors de la seva relació amb el seu ex oficial de seguretat. "Alexandre Benalla mai no ha tingut accés als codis nuclears.  Benalla mai ha viscut en una casa de 300 metres quadrats, ni mai ha guanyat 10.000 €, ni ha sigut el meu amant ", va dir Macron entre aplaudiments i somriures del públic.

"Alexandre Benalla és algú que va estar amb nosaltres durant la campanya [presidencial], amb molta valentia i compromís... No oblido aquest compromís ni el servei que em va donar", va explicar el president francès, que va afegir que, per a ell, els fets de l'1 de maig van ser "una decepció i una traïció, però això és tot".

L'oposició vol que Macron doni la cara

Ahir a la tarda, però, la policia va entrar a la seu de la presidència per registrar el despatx del seu exvigilant, una  inspecció que és habitual en aquest tipus d'investigacions judicials, però que significa una imatge carregada de simbolisme.

Demà el secretari general de l'Eliseu,  Alexis Kohler, haurà d'explicar-se davant de la comissió d'investigació del Senat.