Pròxim Orient
Internacional 18/10/2011

Mahmud Abbas anuncia un altre acord amb Israel per alliberar més presos

El president de l'Autoritat Palestina agraeix el paper d'Egipte i diu que els presoners veuran els fruits de la seva lluita. Milers de palestins celebren als carrers la tornada dels presos

Ara
1 min

BarcelonaMahmud Abbas, president de l'Autoritat Palestina, ha assegurat davant de milers de persones concentrades a Ramal·lah per celebrar l'alliberament de presos palestins a canvi del soldat israelià Gilad Shalid, que hi haurà més operacions d'alliberament en el futur. En un discurs retransmès en directe per la BBC i Al-Jazira, Abbas ha dit als presoners que "veuran els fruits de la seva lluita" i ha agraït la mediació egípcia. El president de l'AP ha evitat qualsevol referència a Hamàs, el seu rival polític que controla la franja de Gaza i que ha aconseguit l'acord amb Israel, i ha reiterat la petició a l'ONU de reconeixement de l'estat palestí i la crida a Israel a aturar els assentaments.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abbas ha parlat després que el primer comboi de presos palestins alliberats arribés a Cisjordània, enmig de celebracions massives. A més ha arribat un altre comboi a Gaza, amb vuit autobusos que han entrat per la terminal de Rafah, a la frontera entre Gaza i Egipte.

En l'intercanvi d'avui s'ha previst l'alliberament dels primers 477 presoners palestins, que s'ha de completar en un termini de dos mesos, en una segona fase, fins arribar als 1.027 alliberats.

stats