Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Mahmud Abbas anuncia un altre acord amb Israel per alliberar més presos

El president de l'Autoritat Palestina agraeix el paper d'Egipte i diu que els presoners veuran els fruits de la seva lluita. Milers de palestins celebren als carrers la tornada dels presos

Mahmud Abbas, president de l'Autoritat Palestina, ha assegurat davant de milers de persones concentrades a Ramal·lah per celebrar l'alliberament de presos palestins a canvi del soldat israelià Gilad Shalid, que hi haurà més operacions d'alliberament en el futur. En un discurs retransmès en directe per la BBC i Al-Jazira, Abbas ha dit als presoners que "veuran els fruits de la seva lluita" i ha agraït la mediació egípcia. El president de l'AP ha evitat qualsevol referència a Hamàs, el seu rival polític que controla la franja de Gaza i que ha aconseguit l'acord amb Israel, i ha reiterat la petició a l'ONU de reconeixement de l'estat palestí i la crida a Israel a aturar els assentaments.

Abbas ha parlat després que el primer comboi de presos palestins alliberats arribés a Cisjordània, enmig de celebracions massives. A més ha arribat un altre comboi a Gaza, amb vuit autobusos que han entrat per la terminal de Rafah, a la frontera entre Gaza i Egipte.

En l'intercanvi d'avui s'ha previst l'alliberament dels primers 477 presoners palestins, que s'ha de completar en un termini de dos mesos, en una segona fase, fins arribar als 1.027 alliberats.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT