Sud-àfrica
Internacional 18/07/2011

Sud-àfrica celebra avui els 93 anys de l'expresident i heroi nacional Nelson Mandela

Els alumnes de totes les escoles han cantat un "Feliç aniversari" retransmès per ràdio i televisió. Polítics i persones anònimes han dedicat 67 minuts a una bona causa, recordant els 67 anys consagrats per Mandela a una democràcia multiracial

Redacció / Agències
1 min
Mandela acompanyat de la seva família, avui / REUTERS

BarcelonaAvui és el "Dia de Mandela". L'expresident sud-africà Nelson Mandela compleix 93 anys i el seu país s'ha abocat al carrer per celebrar-ho en una jornada plena d'actes commemoratius i activitats solidàries, declarada Dia Internacional per les Nacions Unides.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De bon matí, els alumnes de totes les escoles sud-africanes han cantat en honor de l'heroi nacional. Una cantada popular que les ràdios i televisions del país han retransmès en directe per animar la població a afegir-s'hi.

També estava previst que molts polítics i ciutadans anònims realitzessin al llarg del dia alguna bona causa durant 67 minuts, simbolitzant els 67 anys de lluita i compromís de Mandela contra l'apartheid, la política que va sistematitzar la segregació racial al país africà entre 1948 i 1990.

stats