Fidel Castro envia una carta a Maradona desmentint els rumors de la seva mort

L'exjugador de futbol argentí assegura que està "contentíssim" de saber que l'expresident cubà es troba bé

L'exjugador de futbol Diego Armando Maradona ha afirmat aquest dilluns que està "contentíssim" de saber que Fidel Castro es troba bé, després de rebre una carta del líder cubà que -amb data de diumenge- en què el felicita pel seu programa 'De Zurda' que s'emet a Telesur.

Després de fer-se pública la carta a través d'aquest canal televisiu, el mateix Maradona va fer unes breus declaracions a la premsa des de l'Aeroport de l'Havana, on es trobava ahir. Maradona va assegurar que s'havia posat "molt content" de rebre la carta, en la qual Fidel Castro li comenta temes com la producció i exportació de petroli de països com l'Aràbia Saudita, els Estats Units, Rússia i la Xina, va dir l'exfutbolista en declaracions a Telesur i a mitjans cubans.

Segons la carta mostrada per l'exfutbolista a aquests mitjans, Castro escriu que encara no ha pogut saludar els tres agents cubans que van complir condemnes als Estats Units i que van tornar a l'illa com a part dels acords per a la normalització de relacions amb Washington.

"Saps que encara no els he pogut saludar? Tot i que que sí que vaig poder enviar flors a la petita Gema. Quin nom tan bonic!", Escriu Fidel Castro en referència a la filla de Gerardo Hernández, un d'aquests agents, que va néixer el 6 de gener i que va ser concebuda per una inseminació artificial emmarcada en aquests acords amb els Estats Units.

Fidel Castro conclou la seva carta a Maradona amb la frase "una forta abraçada, mestre". A sota es veu la seva signatura i, com és habitual en els textos del líder cubà, la data en què es va escriure -11 de gener del 2015- i l'hora -19.25

El canal llatinoamericà Telesur, amb seu a Veneçuela (Caracas) i que també s'emet a Cuba, va revelar ahir dilluns que l'expresident cubà, de 88 anys i retirat del poder des del 2006, va enviar una carta a Maradona, "desmentint així els rumors de la seva suposada mort ", segons assenyala aquest mitjà a la seva pàgina web.

En la seva programació, a la pàgina web i a la xarxa social Twitter, Telesur va divulgar fotos on es veu Maradona amb la carta a la mà. També mitjans digitals cubans, com la web oficial Cubadebate, s'han fet ressò d'aquesta notícia.

Dijous i divendres passat es van intensificar els rumors sobre l'estat de salut de Fidel Castro, que va fer l'última aparició en públic el 8 de gener del 2014, fa poc més d'un any, quan va assistir a la inauguració d'una galeria artística en un barri de l'Havana.

Les seves últimes fotografies es van divulgar l'agost passat i el seu últim article de premsa és del 18 d'octubre.

L'expresident cubà no s'ha pronunciat encara sobre l'històric anunci del 17 de desembre sobre el restabliment de relacions entre Cuba i els Estats Units.

Diego Armando Maradona ha passat uns dies a l'Havana amb motiu de la retransmissió des d'aquesta ciutat de dos programes de la segona temporada del seu espai esportiu "De Zurda".