MÓN
Internacional 02/12/2010

El govern del Marroc amenaça amb “reexaminar” les relacions amb Espanya

Després que el Congrés hagi demanat al govern espanyol que investigui els darrers "incidents violents" d'El Aaiun

Efe
1 min

RabatEl govern marroquí considera que “les circumstàncies requereixen una revaluació del conjunt amb les relacions amb Espanya en tots els àmbits”, segons ha anunciat Jalid Naciri, ministre de Comunicació del país i portaveu. Aquesta reacció es produeix després que el Congrés hagi demanat avui al govern espanyol que condemni “els incidents violents” que van produir-se durant el desmantellament el mes passat del campament de protesta saharià de Gdaim Izik a El Aaiun, al Sàhara Occidental.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la seva roda de premsa setmanal després del Consell de Govern, Naciri ha assegurat que la moció aprovada pel Congrés dels Diputats “es caracteritza per la seva hostilitat cap al Marroc” i “conté expressions antimarroquines que són inacceptables”.

A judici del portaveu, els partits espanyols que han votat a favor de la resolució ho han fet moguts per “vells complexes cap al Marroc” i utilitzen les diferències amb el regne per treure rèdit electoral. “Les forces polítiques espanyoles posen un cop més al Marroc al cor de la lluita política interna, dins una carrera electoral desenfrenada per tal de desviar l'atenció de l'opinió pública espanyola de la profunda crisi econòmica”.

Jalid Naciri lamenta que el Congrés hagi “preferit condemnar al Marroc en comptes de felicitar les seves autoritats per la cordura i responsabilitat que van demostrar als darrers incidents d'El Aaiun”, ja que no van produir-se mort de civils.

stats