Publicitat
Publicitat

Massacre de treballadors en una pedrera de Kènia

Creu Roja confirma que hi ha almenys 36 morts i els testimonis asseguren que els atacants han separat els musulmans i han mort els cristians. A la zona hi opera la milícia somali Al-Shabab

Un grup d'homes armats ha assassinat la matinada de dimarts 36 treballadors d'una pedrera prop del poble de Mandera, al nord de Kènia. A la zona hi ha hagut en els darrers mesos atacs de la milícia Al-Shabab, el grup radical de la veïna Somàlia, que la setmana passada va executar 28 passatgers d'un autobús.

Segons els testimonis, els atacants van apartar els musulmans i van disparar contra els cristians. Segons els residents, les víctimes havien estat capturades mentre dormien a les tendes a peu de cantera de Korme.

La Creu Roja de Kenya ha dit al seu compte de Twitter que ha desplaçat els seus equips al lloc dels fets, on s'ha desplegat també personal de seguretat.

L'agència Reuters recull un testimoni que explica que la majoria de les víctimes han rebut trets al cap, i quatre han estat decapitats.

En un altre atac a la ciutat de Wajir,  dilluns a la nit, un grup d'homes armats va disparar i va llançar granades contra un bar, on va morir una persona i 12 més van resultar ferides.

Cap grup s'ha atribuït fins ara els atacs, que s'han produït molt aprop de la frontera amb Somàlia. El comptat kenià de Mandera limita amb Somàlia i Etiòpia, i està dominat pels somalis, que són en gran part musulmans. Però molts dels treballadors de la pedrera havien arribat del sud del Kènia, de majoria cristiana. Al-Shabab ha intensificat la seva campanya a Kènia des de 2011, quan el país va enviar tropes a través de la frontera per combatre la milícia. El diari kenià Standard Digital diu que l'atac podria ser responsabilitat del grup radical.

En un dels pitjors atacs en territori kenyà, 67 persones van ser assassinades l'any passat, quan quatre homes armats es van apoderar del centre comercial Westgate a Nairobi.

Més continguts de