Rússia
Internacional 20/06/2011

El president rus, Dmitri Medvédev, descarta competir contra Putin per la presidència de Rússia

Medvédev afirma, però, que "la competència política és necessària per al desenvolupament econòmic". Però diu que li agradaria gaudir d'un segon mandat

Efe
1 min

MoscouEl president rus, Dmitri Medvédev, no nega que li agradaria un segon mandat al capdavant del país, però descarta una lluita electoral per aquest càrrec amb el seu predecessor, amic i avui primer ministre, Vladímir Putin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La competència política és necessària per al desenvolupament econòmic", afirma el president rus, segons el qual s'haurien, però, d'eliminar certs elements de la democràcia dirigida i d'un sistema econòmic dominat per l'Estat que va introduir en el seu dia el seu predecessor i mentor.

Segons ha afirmat Medvédev, malgrat que hi ha alguns indicis de desacord entre ell i Putin, "seria totalment inapropiat afirmar que hi ha una esquerda creixent" entre tots dos, i és "difícil d'imaginar" que competeixin entre ells el proper any per la presidència del país.

Amb tot, en una entrevista recent amb el diari britànic Financial Times, Medvédev es mostra crític amb el capitalisme d'Estat que va establir la presidència del seu predecessor, i alhora afirma que Putin i ell "representem en bona mesura la mateixa força política".

Al mateix temps, el president es pronuncia per l'autoregulació de l'economia tot i que reconeix que els obstacles més grans per a l'aplicació de la seva política estan en la mentalitat dels buròcrates.

stats