Rússia
Internacional 18/05/2011

El president de Rússia, Dimitri Medvédev, allarga la incògnita sobre si es presentarà a un segon mandat

El líder rus espera "el moment òptim" per anunciar si optarà a la reelecció. Diu que ho dirà "molt aviat", quan la notícia pugui tenir "l'impacte polític" desitjat

Efe
1 min
El president rus, Medvédev, senyalant un periodista / EFE

MoscúMalgrat haver-se plantat davant de gairebé mil periodistes en roda de premsa al centre d'alta tecnologia de Skólkovo, el president rus, Dimitri Medvédev, no ha dit encara si es presentarà a un segon mandat de sis anys al capdavant de Rússia, en els comicis de principis del 2012. S'ha limitat a dir que ho anunciarà "molt aviat", en el "moment precís" en què l'anunci pugui "obtenir l'impacte polític decisiu".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un to grandiloqüent, i davant la insistència de la premsa, el president rus ha tirat pilotes fora assegurant que "el destí de moltes persones és a les nostres mans. No podem pensar només en les nostres ambicions personals".

Medvédev ha parlat també de la seva bona relació amb l'expresident i actual primer ministre, Vladimir Putin, de qui ha dit que "ens coneixem des de fa més de 20 anys, i coincidim en moltes coses però no en tot". Medvédev aposta per una modernització ràpida del país, mentre que Putin és més partidari d'un "procés gradual", segons el president.

Atenció, els socis de l'OTAN

"Si els Estats Units forcen el desplegament d'un sistema de defensa antimíssils a Europa, Rússia es reserva el dret d'abandonar el nou tractat (de desarmament nuclear) START", ha afirmat amb rotunditat Medvédev. En aquest cas, la resposta russa seria el desplegament massiu d'armes nuclears ofensives, ha dit el president. "Estem disposats a cooperar, però confiem que rebrem les garanties de que els potencials (de l'escut antimíssils) no apuntarà contra nosaltres", ha afegit.

stats