El francès Mehdi Nemmouche, condemnat a cadena perpètua per l'atemptat del museu jueu de Brussel·les

El jihadista va protagonitzar el primer atac d'un europeu retornat de Síria

El ciutadà francès Mehdi Nemmouche ha estat condemnat a cadena perpètua per un tribunal de Brussel·les com a culpable de l'atemptat al museu jueu de la capital belga, que va deixar quatre morts el 2014

La periodista que el 2005 ja va alertar del radicalisme a Bèlgica

Nemmouche, de 33 anys, que va protagonitzar l'atac després de tornar de Síria, es va limitar a dir que "la vida continua". Nacer Bendrer, un altre ciutadà francès considerat còmplice de Nemmouche, va dir al tribunal: "Em fa vergonya ser aquí... Em fa vergonya haver-me trobat amb aquest tipus. No és un home, és un monstre". El jurat ha condemnat Bendrer a 15 anys de presó, perquè creu que li va proporcionar l'arma. En l'atac van morir dos turistes israelians i dos treballadors del museu.

Segons la investigació, Nemmouche es va radicalitzar a la presó, on complia una pena per delictes comuns. També s'enfronta a un procés a França relacionat amb el segrest de dos periodistes a Síria. Els informadors van declarar al judici que en el temps en què els va mantenir en captiveri Nemmouche es va mostrar antisemita, sàdic i ple d'odi. 

Els advocats de la defensa –que en el judici van al·legar que la fiscalia va manipular el vídeo de l’atac i que Nemmouche es va trobar immers en un joc entre espies, inclosos agents del Mossad– han dit que no recorreran la sentència.