Merkel i Obama, amics i aliats tot i les divergències

La cancellera rep el líder nord-americà a Baviera, on se celebra la cimera del G-7 amb qüestions com la guerra a Ucraïna o l'economia sobre la taula

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president nord-americà, Barack Obama, s'han presentat aquest diumenge com a amics i aliats malgrat les "diferències d'opinió" que, ha recordat la líder alemanya, hi pot haver entre els dos països.

"Malgrat les nostres diferències d'opinió, els Estats Units és el nostre amic, el nostre aliat, un aliat essencial amb el qual cooperem estretament en interès mutu", ha subratllat Merkel en un breu discurs en rebre Obama a la petita localitat alpina de Krün, a Baviera, abans de començar la cimera del G-7.

"Avui refermem una de les aliances més fermes que hi ha al món", ha subratllat Obama en referència a l'amistat entre Alemanya i Estats Units, sense citar les últimes divergències entre les dues potències després de la revelació dels programes d'espionatge dels EUA a Alemanya.

Rebuda tradicional

Davant dels veïns de Krün reunits per rebre tots dos mandataris amb els vestits tradicionals bavaresos, Obama s'ha mostrat agraït per "l'amistat i el lideratge" d'Alemanya a l'OTAN, a la UE i en el context internacional.

El president nord-americà ha repassat els eixos de la reunió del G-7 i, en concret, la seva aposta per "fer front a l'agressió de Rússia a Ucraïna".

En matèria econòmica, ha recordat, s'abordaran les bases d'una economia global que creï llocs de treball i asseguri el futur de prosperitat i benestar de la Unió Europea, sense oblidar altres qüestions, com ara la cooperació internacional contra els extremismes violents o la lluita contra el canvi climàtic.

Més continguts de