Internacional 14/12/2011

Merkel: "el Regne Unit continua sent un soci clau de la UE"

La cancillera alemanya torna a tancar la porta als eurobons i diu que la unió fiscal és "irrevocable". Insta a incloure el sostre del dèficit en les constitucions nacionals

Ara
1 min
Merkel, al parlament alemany / AFP

Barcelona"El Regne Unit continua sent un soci clau per a la UE" i "té una importància vital per a la recuperació de l'eurozona", ha dit aquest dimecres la cancellera alemanya, Àngela Merkel, en un discurs davant del Bundestag on ha defensat els acords de la cimera europea de la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Merkel respon d'aquesta manera a la crisi oberta arran del veto britànic a l'acord i el fet que la resta de socis hagin acordat seguir endavant amb un tractat que recollirà un nou sistema de governança econòmica del qual Londres es despenjarà.

"Hem de ser clars: s'hauran de fer moltíssims sacrificis" ha advertit Merkel. "Però sempre hem dit que els qui actuïn amb responsabilitat podran comptar amb la solidaritat europea". La cancellera ha qualificat "d'irrevocable" la unió fiscal dels socis de la zona euro, que porta aparellada el sostre del dèficit, i ha constatat que "l'euro és més que una moneda: és un símbol de l'harmonització europea".

Merkel ha insistit en l'equilibri fiscal: "necessitem que les regles siguin respectades i que siguin incloses en les constitucions nacionals". La cancellera assegura que la Comissió Europea i el Tribunal Europeu de Justícia "seguiran jugant un paper molt important" i que de la crisi en sortirà "un euro i una unió reforçats i sostenibles".

Merkel ha tornat a tancar la porta als eurobons, i ha reiterat que "no són la solució".

stats