Publicitat
Publicitat

Merkel demana als alemanys que no vagin a les manifestacions xenòfobes

Les protestes contra la immigració i l'economia centren el missatge de Cap d'Any de la cancellera

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha condemnat en el seu missatge de Cap d'Any les concentracions xenòfobes que se succeeixen al país i ha demanat als alemanys que no assisteixin a aquestes convocatòries.

"No segueixin als que convoquen aquestes manifestacions, ja que sovint els seus cors estan plens de prejudicis o fins i tot d'odi", ha dit la cancellera en el tradicional missatge a la ciutadania.

Aquestes marxes porten la consigna de "Wir sind das Volk" –"Nosaltres som el poble"–, frase identificada amb la revolució pacífica que va precedir la caiguda del Mur de Berlín i la fi de la divisió de la ciutat, del país i d'Europa.

No obstant això, el que en realitat les mou és el missatge de "vosaltres no pertanyeu a la nostra societat, sigui pel color de la vostra pell o la vostra religió", ha advertit Merkel.

L'economia, pel bon camí

La cancellera ha destacat també la solidesa econòmica del país i del seu mercat laboral, que es tradueix en els pressupostos amb endeutament zero previstos per al 2015 i també en les xifres rècord d'ocupació.

"La immigració és un guany per a tots nosaltres", ha afirmat la cancellera, en al·lusió al debat obert al país per les xifres rècord d'estrangers arribats a Alemanya aquest any, sigui per incorporar-se a la seva mercat laboral o com a sol·licitants d'asil.

Etiquetes

Més continguts de