ALEMANYA
Internacional 02/03/2011

Merkel escull un vell conegut com a nou ministre de Defensa

El fins ara ministre d'Intreior, Thomas de Maizière, serà el nou ministre de Defensa després que l'anterior ministre fos acusat de plagi a la seva tesi doctoral. El nou ministre d'Interior serà un assessor de Merkel en temes jurídics

Redacció
1 min

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat oficialment el nomenament com a nou ministre de defensa el democratacristià Thomas de Maizière, fins ara ministre d'Interior, plaça que ocuparà Hans-Peter Friedrich, líder del grup parlamentari de la CSU al Bundestag. En una breu compareixença davant les càmeres, la cancellera ha subratllat que diposita la seva confiança en algú que coneix profundament des de la caiguda del mur. Sobre Friedrich ha dit que sempre ha estat un bon assessor en qüestions jurídiques i legals i ha subratllat que és la persona ideal per a la cartera d'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els canvis al gabinet ministerial alemany havien estat consensuats anteriorment amb el líder de la Unió Socialcristiana i el primer ministre de Baviera. Merkel ha resolt així la crisi governamental que va provocar la dimissió del ministre de Defensa, el socialcristià Guttenberg, per l'escàndol sobre el suposat plagi de la seva tesi doctoral.

La cancellera ha volgut substituir Guttenberg ràpidament per demostrar la seva capacitat de govern davant l'acumulació d'eleccions regionals aquest any. Tot i que l'acord entre els partits de la Unió i el Partit Liberal adjudica als socialcristians la cartera de Defensa, la falta d'un candidat bavarès adequat per continuar la dràstica reforma de l'exèrcit iniciada per Guttenberg ha forçat els canvis en alguns ministeris.

stats