Merkel serà investida cancellera el 14 de març

La líder conservadora ocuparà el càrrec per quarta vegada consecutiva

Angela Merkel serà investida cancellera el 14 de març per a una quarta legislatura consecutiva. El president alemany, Frank-Walter Steinmeier, ha proposat la líder de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) aquest dilluns com a nova cap del govern després que diumenge els militants del Partit Socialdemòcrata acceptessin de nou formar una Gran Coalició amb el bloc conservador, o sigui amb el CDU i la Unió Socialcristiana (CSU).

"És important que el govern comenci a treballar ràpidament", ha manifestat Merkel aquest dilluns en una compareixença davant els mitjans de comunicació. Les eleccions generals a Alemanya es van celebrar fa gairebé sis mesos i, des de llavors, la situació de paràlisi al país és total: des d'aleshores hi ha un executiu en funcions. Merkel també ha destacat que s'esforçarà "perquè el nou govern treballi bé per als ciutadans d'Alemanya".

Així mateix, la cancellera en funcions ha subratllat que Europa necessita "una veu forta a Alemanya, conjuntament amb la de França i la d'altres socis" de la UE per prendre decisions, per exemple, sobre la guerra de Síria, la competència de la Xina o les noves regles en el comerç internacional. En aquest sentit, Merkel ha declarat que espera que el nou govern alemany pugui començar "molt ràpid" a fer de nou propostes sobre Europa.

La líder del CDU també s'ha mostrat satisfeta amb els resultats de la consulta socialdemòcrata -dos terços dels militants hi van votar a favor- i ha afirmat que són "una bona base per a un treball conjunt al govern".

Més continguts de