Internacional 24/12/2011

Més de 50 morts a Nigèria per l'enfrontament entre els islamistes i l'exèrcit

Les tropes van tenir un foc creuat amb integrants de la secta islamista Boko Haram. Quatre dels morts eren soldats

Efe
1 min

JohannesburgAlmenys 50 membres de la secta islamista Boko Haram i quatre soldats de Nigèria van perdre la vida en els enfrontaments registrats ahir al nord-est del país, segons ha informat la web del diari nigerià Tribune.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el diari, set persones van resultar ferides en l'intercanvi de foc entre les tropes nigerianes i els activistes de Boko Haram, una secta religiosa que aspira a la formació d'un estat regit per la llei islàmica xaria al nord de Nigèria, de majoria musulmana.

El cap de personal de l'exèrcit, el tinent general Onyeabo Azubuike Ihejirika, va donar detalls sobre els enfrontaments registrats a la nit d'ahir a Damaturu (nord-est de Nigèria), en què Boko Haram "va utilitzar armes pesants".

"Vull informar-los que hem aconseguit destruir la seva caserna general i que el seu arsenal ha sigut també destruït", va afirmar ahir Ihejirika, segons publica avui el diari Tribune.

"L'operació continua oberta, però espero que demà a aquesta hora (la nit d'avui) la situació es trobi sota control", va afegir el tinent general nigerià.

El nord de Nigèria s'ha vist afectat aquest any per atemptats atribuïts al grup radical Boko Haram.

Aquest grup (el nom significa "L'educació no islàmica és pecat") es va responsabilitzar de l'atemptat de l'agost passat contra la seu de l'ONU a Abuja, en què van morir 24 persones.

Amb al voltant de 150 milions d'habitants, que formen part de més de 200 grups tribals, Nigèria, el país més poblat d'Àfrica, pateix múltiples tensions per les profundes diferències polítiques, religioses i territorials existents entre les seves comunitats.

stats