PRIMAVERA ÀRAB
Internacional 20/12/2011

Més d'un centenar d'opositors moren a Síria després que Baixar al-Assad anunciï l'acord amb la Lliga Àrab

L'ONU condemna per primera vegada la repressió. Les sancions econòmiques de l'organisme panàrab no es retiraran fins que tornin els observadors

Reuters
1 min
Captura d'un vídeo de l'oposició datat dimarts a Damasc / REUTERS

BeirutMés d'un centenar de persones han estat assassinades per les forces de seguretat sirianes entre dilluns i dimarts, denuncien fonts de l'oposició. L'augment de la repressió coincideix amb l'acord entre el règim de Baixar al-Assad i la Lliga Àrab per a l'entrada d'un grup d'observadors que han de supervisar al situació sobre el terreny.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Observatori Sirià de Drets Humans assegura que dilluns més de 60 soldats desertors van morir per foc d'artilleria mentre intentaven fugir cap a la seva base. A més, uns 40 civils haurien mort en la repressió de les manifestacions.

L'agencia oficial SANA assegura que les forces de seguretat han mort almenys un "terrorista" i n'han ferit diversos.

Les Nacions Unides, que dimarts de matinada van aprovar la primera condemna contra el règim de Baixar al-Assad (fins ara Rússia o la Xina havien imposat el seu veto) calculen que uns 5.000 sirians han mort des de l'inici de les protestes, al març. El règim assegura que uns 1.100 soldats i policies han mort a mans de "gàngsters terroristes" que treballen "per una conspiració estrangera". La Lliga Àrab, que ja ha imposat sancions econòmiques, ha amenaçat de portar el cas al Consell de Seguretat de l'ONU. Malgrat la signatura del protocol per a l'entrada dels observadors internacionals, l'organisme no ha retirat les sancions, a l'espera de l'informe que elaborin.

stats