LÍBIA
Internacional 03/03/2011

Almenys 12 morts en els bombardejos a la ciutat petroliera de Brega

Les forces de Gaddafi han tornat a bombardejar Brega, però la ciutat ha rebutjat l'ofensiva. Gaddafi també ha atacat Ras Lanuf, a 600 quilòmetres de Trípoli.

Redacció
1 min

BarcelonaAlmenys 12 persones han mort –entre elles un nen pastor de 7 anys– i 28 més han resultat ferides per trets de bala en els combats en l'ofensiva d'aquest dimecres a l'enclavament de Brega, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Bengasi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les forces de Gaddafi han tornat a bombardejar la ciutat petroliera, veïna Ajdabiya, les dues controlades pels rebels. Els rebels també han informat que tropes lleials a Gaddafi han atacat Ras Lanuf, una altra ciutat petroliera situada a 600 quilòmetres a l'est de Trípoli. Els rebels libis, armats amb llançacoets, es preparen per evitar un nou atac de Gaddafi a Ajdabiya. L'ofensiva va ser rebutjada ràpidament.

A Ajdabiya els rebels han treballat tota la nit per consolidar les defenses amb llançacoets, armes antitancs i canons antiaeris. També han aconseguit tres tancs. La majoria de rebels, però, tenen més bona voluntat que experiència a l'hora de fer servir aquestes armes.

stats