Més de 130 detinguts a Odessa pels enfrontaments i l'incendi amb desenes de morts

El cap de la policia assegura que els arrestats poden haver d'enfrontar-se a càrrecs d'assassinat

Més de 130 persones han estat detingudes a la ciutat portuària d'Odessa, al sud d'Ucraïna, després que hi hagués desenes de víctimes mortals –s'han trobat 36 cadàvers– aquest divendres en un incendi desencadenat durant els enfrontaments al carrer entre unionistes ucraïnesos i pro-russos, segons han informat fonts de la policia aquest dissabte.

La batalla d'ahir al carrer va anar pujant d'intensitat i molts dels que hi participaven, principalment pro-russos, es van voler refugiar a la casa del sindicats. El llançament de còctels Molotov contra aquest edifici –suposadament per part del bàndol contrari– hauria causat l'incendi mortal.

En un comunicat, el cap de la policia local, Petro Lutsiuk, ha dit que els detinguts podrien haver d'enfrontar-se a càrrecs que van des de la participació en disturbis fins a l'assassinat.

La majoria de les víctimes es van ofegar pel fum o van saltar per les finestres de l'edifici intentant fugir de les flames, segons les autoritats.

La policia de seguida va perdre el control de la situació ahir, quan van començar els enfrontaments al carrer. Lutsiuk ha assegurat que la policia haurà de fer el que calgui "per evitar aquest tipus de tragèdies en el futur."