Més de 225.000 immigrants han arribat aquest any a Europa a través del Mediterrani

L'ACNUR considera "caòtiques" les condicions de recepció que troben els refugiats als ports grecs

Més de 225.000 immigrants i refugiats han arribat durant aquest d'any a Europa a través del Mediterrani, segons ha informat l 'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Més de la meitat d'aquests immigrants i refugiats, uns 124.000, han desembarcat a les illes gregues de Lesbos, Kos, Quios, Samos i Leros.

L'increment de les arribades al país hel·lènic ha suposat un augment del 750% entre l'1 de gener i el 31 de juliol respecte al mateix període de l'any passat. L'organisme humanitari de l' ONU ha qualificat de " caòtiques" les condicions de recepció amb què es troben cada dia els refugiats i immigrants, majoritàriament siris, que arriben a les costes gregues. També assegura que la seva procedència, un país submergit en una guerra civil des de fa quatre anys, els converteix en refugiats amb dret a asil internacional.

Al mateix temps que feia públiques aquestes dades, l' ACNUR revelava que Grècia no ofereix les condicions mínimes pel que fa a recepció de víctimes de conflictes. "Hi ha un caos total a les illes gregues, no hi ha llocs de refugi. Demanem al govern de Grècia que assumeixi el lideratge i coordinació de la resposta d'emergència", ha declarat el director europeu de l'organisme, Vincent Cohetel.

Cohetel ha assegurat que més enllà de les limitacions del govern grec, " el més preocupant és que ningú lideri la resposta a la crisi", cosa que dificulta els esforços de les organitzacions humanitàries.

Reforçar la seguretat farà que els immigrants assumeixin més riscos

El problema no és exclusiu del Mediterrani. Durant les últimes setmanes, l'Eurotúnel que connecta França amb el Regne Unit ha vist com milers de persones intenten entrat al país anglès amagades en els camions que el travessen.

L' ONU ha informat aquest divendres que reforçar les mesures de seguretat al canal de la Mànega farà que els immigrants prenguin més riscos.

L' ACNUR ha qualificat de "molt preocupant" l'increment en el nombre de morts entre els que intenten creuar de forma irregular el canal, amb 10 víctimes mortals com a mínim fins ara.

Més continguts de