Publicitat
Publicitat

Més de 1.000 morts en les inundacions al sud de Filipines

Els danys provocats per la tempesta, principalment en carreteres, ponts, hospitals i escoles, pugen a 17.270.000 euros

Les autoritats de Filipines han elevat aquest dijous  a 1.010 els morts per les inundacions i els corriments de terres causats per la tempesta tropical Washi el cap de setmana al sud del país . El nombre de desapareguts ascendeix a 53 a causa del desastre natural , que va afectar 92.964 persones , de les quals gairebé la meitat es troben en camps d'evacuats , segons el Centre Nacional de Prevenció de Desastres .

Les Nacions Unides han fet una crida a la comunitat internacional perquè enviï ajuda als afectats , que pateixen manca aigua potable i medicines , la qual cosa eleva el risc d'epidèmies de disenteria , tètanus o còlera . La situació és especialment precària per a les 16.000 famílies que viuen en zones de barraques a les ribes del riu
Cagayán de Oro , una de les ciutats més devastades per les inundacions .

Fosses comunes

La tempesta tropical Washi ha colpejat entre la matinada de divendres passat i el matí de dissabte i ha deixat una reguera de destrucció en 13 províncies entre els grups d'illes de Visayas i les de Mindanao . El director del Centre de Desastres , Benito Ramos , ha assenyalat que les autoritats , que preparen l'enterrament de centenars de víctimes en fosses comunes per la impossibilitat d'identificar-les , trigaran almenys tres mesos a reubicar els evacuats .

Els danys pugen a 998.000.000 de pesos (22,6 milions de dòlars o 17.270.000 euros ) , principalment provocats en carreteres , ponts , hospitals i escoles . El president filipí, Benigne Aquino , va declarar dimarts l'estat de calamitat nacional i va anunciar la creació d'un fons especial de 1.170 milions de pesos (26,6 milions de dòlars o 20,4 milions d' euros ) .

El barraquisme, la causa

Els experts de les agències internacionals identifiquen el barraquisme com el principal factor del gran nombre de morts que causen al país els desastres naturals i que evidencien el mal estat de les infraestructures .

Més continguts de