Estats Units
Internacional 05/04/2012

"Més enllà de la fama": la segona part de la polèmica campanya 'Kony 2012'

L'ONG Invisible Children publica un segon vídeo després d'un mes de crítiques a la primera part de la campanya. La resposta arriba després que el fundador de l'organització fos detingut per exhibir-se despullat en públic

Ara
1 min

BarcelonaUn mes després de la campanya viral per capturar el guerriller ugandès Joseph Kony, l'ONG Invisible Children ha fet una segona part del vídeo per respondre a les crítiques que va rebre el primer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La segona part de la campanya arriba després que el director de l'ONG, Jason Rusell, fos detingut per exhibir-se despullat per un carrer de San Diego, a Califòrnia.

Aquest segon vídeo està centrat en les iniciatives per aturar l'Exèrcit d'Alliberament del Senyor de Kony en els països més afectats per la seva presència: la República Centreafricana, la República Democràtica del Congo i el Sudan del Sud.

El primer vídeo va rebre fortes crítiques per donar una visió simplista de la situació a Uganda i per no detallar la situació de la resta de països on actua l'Exèrcit d'Alliberament del Senyor. També se'l va criticar des d'Uganda per proposar una sortida colonialista al conflicte i no tenir en compte la capacitat dels ugandesos de capturar Kony.

stats