COOPERACIÓ I SEGURETAT
Internacional 14/10/2011

Metges Sense Fronteres replega els cooperants que té a Kènia cap a Nairobi

L'ONG fa públic que la cooperant madrilenya segrestada és Blanca Thiebaut, de 30 anys, que viu a Barcelona des de fa tres anys

Agències
1 min

MadridEl president de Metges Sense Fronteres (MSF) a l'Estat espanyol, Juan Antonio Bastos, ha declarat avui que han retirat els cooperants internacionals que treballaven a Dadaab. A més, Bastos ha fet públic el nom de la cooperant madrilenya segrestada a Kènia, Blanca Thiebaut, de 30 anys. Ha demanat "prudència i discreció" per tal que el segrest de les dues cooperants segrestades acabi bé. En una compareixença de premsa a Madrid, Bastos ha reclamat "respecte a la intimitat de les famílies en aquests moments difícils" i ha avançat que l'ONG no oferirà cap detall sobre la situació de les víctimes per protegir-les.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Thiebaut, enginyera tècnica agrícola de professió, viu des de fa tres anys a Barcelona, al barri del Born.

Bastos ha assegurat també que l'organització ha retirat els cooperants internacionals que treballaven al camp de Dadaab, que s'han traslladat a la capital del país, Nairobi. Els cooperants locals, en canvi, s'han quedat allà per assegurar-se que les tasques de MSF no es vegin interrompudes.

Les dues cooperants pertanyen a l'aparell logístic de l'ONG i viatjaven en un vehicle que va ser assaltat. Bastos ha explicat que el conductor del vehicle, Mohamed Hassan Borle, de 31 anys, va ser ferit de bala i està hospitalitzat "en situació estable i fora de perill".

stats