Apareixen sis cadàvers penjats de tres ponts a la Baixa Califòrnia (Mèxic)

Les disputes entre càrtels de la droga estan a punt de fer del 2017 l'any més mortífer al país

Els cossos de 6 homes van aparèixer penjats de tres ponts diferents a prop de la turística ciutat mexicana de Los Cabos, a la península de la Baixa Califòrnia aquest dimecres, segons informen les autoritats locals.

Les autoritats no han donat detalls sobre què els ha passat als homes, però les bandes de narcotraficants solen deixar a l'espai públic els cossos de les seves víctimes assassinades per intimidar les bandes rivals. La violència dels càrtels de la droga està a punt de convertir el 2017 en l'any més mortífer de la història moderna del país.

2 cossos es van trobar en un pont a Las Veredas, a prop de l'aeroport internacional de Los Cabos, i 2 més en un altre pont de la carretera entre Cabo San Lucas i San José del Cabo, segons van declarar els fiscals locals en un comunicat.

En una declaració separada, els fiscals van dir que es van trobar 2 cossos més en un tercer pont a prop de l'aeroport. Un funcionari de l'oficina del fiscal, que va parlar en condició d'anonimat, va explicar que els cossos havien aparegut penjats dels ponts.

Els delictes violents s'han disparat a la Baixa Califòrnia, particularment en la zona turística de Los Cabos, visitada per milions d'estrangers cada any. El cap de la policia de Los Cabos, Juan Manuel Mayorga, va ser assassinat la setmana passada.

El 2017 va camí de ser l'any més violent a Mèxic des que van començar els recomptes, amb l'auge del càrtel Nova Generació de Jalisco, avui un dels més poderosos del país i que manté diverses disputes obertes amb altres grups criminals.

Dimarts, les autoritats de l'estat de Chihuahua, al nord, van dir que 12 persones havien mort en enfrontaments entre grups armats.

El governador de la Baixa Califòrnia, Carlos Mendoza Davis, va dir que les autoritats investigaven els incidents a prop de Los Cabos. "Condemno aquests actes i qualsevol expressió de violència. Avui, més que mai, a #BCS, hauríem d'unir-nos", va dir a través de Twitter utilitzant el 'hashtag' amb les inicials de la Baixa Califòrnia del sud.

Els homicidis s'han duplicat a la Baixa Califòrnia aquest any, amb 409 persones assassinades fins a l'octubre respecte de les 192 de tot el 2016. Al juny, les autoritats van trobar una fossa comuna amb els cossos d'11 homes i 3 dones a prop de Los Cabos.