Publicitat
Publicitat

ESCÀNDOL DE PEDERÀSTIA

Milers de menors holandesos han patit abusos sexuals per part de religiosos des de 1945

La comissió independent fa públic el seu informe en què explica que entre 10.000 i 20.000 menors van ser víctimes d'aquest maltractament. L'espectre d'abusos és ampli

Entre "10.000 i 20.000" menors van ser víctimes a Holanda d'abusos sexuals per part de religiosos des de 1945, amb uns 800 presumptes autors identificats, segons l'informe final presentat aquest divendres per una comissió independent que ha investigat aquests delictes. El president de la comissió, l'exministre Wim Deetman, ha explicat que la xifra de víctimes és "una estimació dels abusos que es van produir dins d'instàncies religioses". Deetman ha assegurat que abusos abasten un ampli espectre, des de "contacte físic, fins penetracions", que s'haurien produit en un miler de casos.
L'octubre la Conferència Episcopal holandesa va anunciar que pagarà indemnitzacions a les víctimes, sempre que hi hagi proves i fins i tot en els casos en què el delicte hagi prescrit. La pròpia esglésiava posar en marxa la comissió, el març de 2010.

Més continguts de