Missa de Rams en una basílica de Sant Pere buida: "La vida no serveix si no se serveix"

El papa Francesc celebra la missa presidida pel crucifix de la Gran Pesta

En una basílica de Sant Pere gairebé buida, el papa Francesc ha fet una crida als cristians perquè es posin a disposició dels altres durant la pandèmia i no pensin en el que els falta, sinó en el que poden aportar per fer el bé. "El drama que estem vivint ens obliga a prendre'ns seriosament el que compta, a no perdre'ns en coses insignificants, a redescobrir que la vida no serveix si no se serveix".

L'àngelus i l'audiència del Papa, per 'streaming' per culpa del coronavirus

El Papa ha celebrat la missa de Diumenge de Rams a la basílica vaticana per primera vegada sense fidels i retransmesa en streaming. Durant l'homilia ha recordat qui són els "veritables herois" aquests dies. "No són els que tenen fama, diners i èxit, sinó els que es donen a si mateixos per servir els altres". Des de fa trenta-cinc anys, aquest dia se celebra la Jornada Mundial de la Joventut, instituïda per Joan Pau II. Per això Francesc ha volgut llançar un missatge als més joves: "Sentiu-vos cridats a jurar-vos la vida. No tingueu por de gastar-la per Déu i per als altres".

Francesc ha celebrat la missa des de l'altar de la càtedra de la basílica i davant la presència del crucifix de l'església de San Marcello al Corso, conegut com la creu de la Gran Pesta, venerada pels romans perquè el 1522 va ser tret a processó pels barris de la capital per posar fi a l'epidèmia que assolava la ciutat.

El Papa oficiarà tots els ritus de la Setmana Santa en aquest mateix altar, excepte el Via Crucis nocturn de Divendres Sant, que tindrà lloc a la plaça de Sant Pere. Les celebracions seran retransmeses a través de la televisió i internet per permetre-hi la participació virtual dels fidels.