Estats Units
Internacional 12/07/2012

Mitt Romney va dirigir una empresa d'assessorament financer tres anys més del que havia dit fins ara

El 'Boston Globe' destapa que el candidat republicà a la presidència dels EUA va ser president i principal accionista de Bain Capital fins al 2002. Les contradiccions afegeixen incertesa sobre les finances de Romney, perquè l'empresa és la principal font del seu patrimoni, estimat en més de 205 milions d'euros

Ara
1 min
El candidat republicà, Mitt Romney / AFP

BarcelonaEl diari nord-americà 'Boston Globe' ha destapat que el candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Mitt Romney, va ser president i principal accionista de l'empresa d'assessorament financer Bain Capital tres anys més del que havia dit fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Romney sempre ha dit que va marxar de l'empresa el febrer del 1999 per encarregar-se dels Jocs d'Hivern de Salt Lake City, però documents emplenats per l'empresa demostren que va mantenir-se com "el principal accionista, president i director executiu" de la firma.

Més enllà, el candidat republicà va declarar el 2003 que encara era propietari del 100% de Bain Capital l'any 2002, i els documents indiquen que va guanyar 82.000 euros com a "executiu" de l'empresa el 2001 i el 2002, més enllà dels seus ingressos com a inversor.

Les contradiccions sobre el temps que Romney va ser a Bain Capital s'afegeixen a la incertesa sobre les seves finances, perquè l'empresa és la seva principal font de riquesa, estimada en més de 205 milions d'euros.

El seu rival, el president dels EUA, Barack Obama, i altres demòcrates han preguntat en diverses ocasions per què Romney s'ha negat a fer públiques les declaracions de renda d'abans del 2010. Els demòcrates també han demanat informació sobre els seus actius a l'exterior, que inclouen entitats d'inversió basades a les Bermudes i a les illes Caiman.

stats