Estats Units
Internacional 08/10/2012

Mitt Romney reivindica mà dura en política exterior

L'aspirant republicà a la Casa Blanca afirma que no tolerarà un Iran nuclear i promet armar l'oposició a Síria. El presidenciable critica la "política passiva" de Barack Obama

Agències
1 min
Mitt Romney saludant cadets a l'Institut Militar de Virgínia / REUTERS

WashingtonEl candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Mitt Romney, ha assegurat aquest dilluns que si arriba a la Casa Blanca armarà l'oposició a Síria per lluitar contra el règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un discurs ofert a l'Acadèmia Militar de Virgínia, a Lexington, Romney ha dit que, si guanya les eleccions del 6 de novembre, col·laborarà amb els aliats nord-americans per "identificar i organitzar a Síria els membres de l'oposició" que comparteixin els seus valors "i per assegurar que obtinguin les armes que necessiten per derrotar els tancs, helicòpters i avions d'Al-Assad".

L'exgovernador de Massachusetts ha criticat la "política passiva" del president Barack Obama en el conflicte del Pròxim Orient i l'absència d'una reacció més enèrgica a l'atac el mes passat a Líbia, en el qual van morir l'ambaixador dels Estats Units, Chris Stevens, i tres funcionaris nord-americans més.

Segons Romney, Obama ha fallat tant a Israel com als palestins, atès que "el que hauria de ser un procés de negociació s'ha convertit en una sèrie d'acalorades disputes en les Nacions Unides".

En referència a l'Iran, Romney ha dit que no tardaria a "imposar noves sancions i a endurir" les que ja existeixen. El republicà va alertar que una amenaça nuclear iraniana hauria de ser resposta amb accions i no amb paraules.

stats