Estats Units
Internacional 08/01/2012

Mitt Romney manté el seu lideratge en el debat republicà a New Hampshire

L'ex governador de Massachusets es reafirma com a preferit en la cursa dels candidats republicans a la presidència dels Estats Units. La trobada entre els sis aspirants va ser menys acarnissada del que s'esperava

Agències
1 min

WashingtonEls sis aspirants republicans a la presidència dels Estats Units es van enfrontar ahir en el primer debat electoral després dels ajustats resultats del caucus d'Iowa, on va haver-hi atacs menys durs del que s'esperava, sobretot cap a Mitt Romney, el preferit en els sondejos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de la diferència de només vuit vots a favor de Romney, que es va imposar a l'ex senador de Pensilvània, Rick Santorum, s'esperava un debat acarnissat on els aspirants a candidats republicans aprofitessin per atacar Romney en un intent de guanyar vots de cara a les primàries de dimarts vinent a New Hampshire.

Mitt Romney, Rick Perry, Ron Paul, Rick Santorum, Newt Gingrich i Jon Huntsman s'enfronten en les primàries i caucus que es celebraran a tots els estats nord-americans durant els propers mesos abans de decidir en el congrés del partit d'agost qui serà el candidat que s'enfrontarà a Obama en les eleccions presidencials de novembre.

Malgrat els mesos que falten pel congrés republicà, els vots a New Hampshire, Carolina del Sud i Florida d'aquest mes poden deixar bastant clar qui encapçalarà la cursa per la nominació.

stats