Crisi del deute
Internacional 17/11/2011

Monti presenta el seu programa al Senat, que ratificarà el seu govern tecnòcrata

El nou primer ministre ha d'obtenir el sí definitiu del Parlament divendres. Itàlia es troba al punt de mira dels mercats

Efe
1 min
El nou govern Monti va prendre possessió dimecres / REUTERS

RomaEl nou primer ministre italià, Mario Monti, explicarà aquest dijous al Senat el seu programa de govern. El nou executiu tecnòcrata se sotmetrà a la confiança de la cambra alta i divendres ha d'obtenir el sí definitiu del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

S'espera que Monti superi sense problemes la votació, després del suport mostrat per les forces parlamentàries i els agents socials en els darrers dies de consultes. L'economista compaginarà el càrrec de primer ministre amb la cartera d'economia en un govern amb 17 ministres de perfil tècnic que no té polítics de pes.

Aquest executiu, que va prendre possessió dimecres, succeeix el del dimissionari Silvio Berlusconi i haurà de fer front a un dels moments més difícils de l'economia italiana, al punt de mira dels mercats i amb un deute del 120% del PIB. Berlusconi, que s'havia quedat sense majoria al Parlament, va abandonar dissabte, després d'haver aprovat les primeres reformes econòmiques exigides per Brussel·les.

stats