Itàlia
Internacional 16/12/2011

La cambra de diputats italiana aprova el pla d'ajust de 30.000 milions d'euros de Mario Monti

Les mesures d'austeritat s'han aprovat amb 402 vots a favor, 75 en contra i 22 abstencions. El nou executiu italià ha superat a la cambra baixa italiana una qüestió de confiança sobre el seu pla d'ajust abans que es sotmetés al vot final del ple

Efe
1 min
Monti durant la votació de la qüestió de confiança / EFE

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } Els plans de l'executiu han obtingut 402 vots a favor, 75 en contra i 22 abstencions. El pla ha de passar al Senat per a la seva aprovació definitiva abans de Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les mesures d'austeritat ha superat una qüestió de confiança hores abans de la votació definitiva. La qüestió havia estat presentada pel govern per accelerar l'aprovació del pla, ja que permet saltar el debat de les esmenes a un text que ha sofert canvis substancials en les comissions parlamentàries respecte al que va sortir del Consell de Ministres el passat 4 de desembre.

Aquesta és, a més, la primera qüestió de confiança a la qual se sotmetia Monti després del vot d'investidura d'ara fa un mes després de la dimissió de l'exprimer ministre Silvio Berlusconi.

El programa d'austeritat inclou tant mesures d'estalvi com recaptatòries, entre les quals destaquen una reforma de les pensions amb un retard de l'edat de jubilació i un augment dels anys de cotització necessaris per accedir-hi, així com la introducció de nous gravàmens o l'increment de l'IVA a partir de setembre del 21 al 23%.

stats