Alemanya
Internacional 17/03/2012

Mor John Demjanjuk, l'últim criminal de guerra nazi condemnat

Un tribunal de Munic va sentenciar 'Ivan el Terrible' a 5 anys de presó l'any passat per col·laborar en la mort de 28.000 persones en el camp d'extermini de Sobibor, a Polònia. L'home havia quedat en llibertat per raons de salut i impossibilitat de fuga

Agències
1 min

BerlínJohn Demjanjuk, condemnat l'any 2011 a cinc anys de presó pel seu rol com a guarda d'un camp d'extermini nazi, ha mort aquest dissabte a l'edat de 91 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La justícia alemanya va sentenciar Demjanjuk per formar part de l'entramat nazi que controlava el camp de Sobibor, a Polònia, on van morir més de 250.000 persones. Demjanjuk va ser declarat responsable de la mort de 28.060 d'elles en la cambra de gas. L'home sempre havia negat l'acusació al·legant que ell també era un presoner de guerra i una víctima.

Després d'un procés de 18 mesos, un tribunal de Munic va condemnar aquest apàtrida ucraïnès en el que va ser un dels darrers processos contra crims nazis.

Malgrat la condemna, Demjanjuk va ser alliberat després que la seva família ho demanés pel "delicat estat de salut de l'home". El tribunal els va concedir la petició, tenint en compte "la impossibilitat de fuga" del condemnat.

stats