Israel

Mor l'exprimer ministre israelià Isaac Shamir

Shamir va exercir el càrrec en dos mandats, el primer entre 1983 i 1984 i el segon des de 1986 fins 1992

L'ex primer ministre israelià, Isaac Shamir, ha mort avui a Tel Aviv als 96 anys d'edat , informen mitjans  israelians .

Shamir va ser el setè primer ministre d'Israel i va exercir el càrrec en dos mandats , el primer entre 1983 i 1984 i el segon des de 1986 fins 1992.

Nascut el 1915 a Ruzhany , en l'actual Bielorússia , va ser membre dels serveis secrets d'Israel i va presidir el Parlament israelià ( Knesset ) com a militant del partit dretà Likud , avui al poder .

També es va exercir com a ministre d'Afers Estrangers d'Israel abans de succeir a Menajem Beguin com a primer ministre el 1983 .

L'octubre de 1991 va participar com a cap de l'Executiu i representant d'Israel a la Conferència de Madrid , un intent incipient per part de la comunitat internacional d'iniciar el procés de pau a través de negociacions entre israelians i palestins , així com països àrabs inclosos els veïns Síria , Líban i Jordània .

El cap del Govern israelià , Benjamin Netanyahu , ha lloat la figura de Shamir a qui va definir com " l'exemple de la lleialtat a la Terra d'Israel i els eterns valors del poble jueu" .

" Isaac Shamir pertany a la generació de gegants que van fundar l'Estat d'Israel i van lluitar per la llibertat del poble jueu a la seva terra ", ha dit Netanyahu .

Més continguts de